Održana konferencija „Wi-Fi i ICT rješenja u turizmu“

with Nema komentara

U zagrebačkom hotelu Antunović održana je konferencija „Wi-Fi i ICT rješenja u turizmu“ u organizaciji tvrtke Ruckus Wireless, lidera na tržištu bežičnih sustava, i tvrtke AdriNet koja je distributer inovativnih komunikacijskih tehnologija za Adria regiju.

Ruckus Adriatics gosti i partneriNa konferenciji se okupilo više od stotinu predstavnika najznačajnijih hotela i hotelskih grupacija iz cijele regije, predstavnika marina, nacionalnih parkova, turističkih djelatnika, organizatora evenata i ugostitelja. Osim gostiju iz područja turizma i ugostiteljstva, na konferenciji su sudjelovali i ICT stručnjaci te vodeći sistem integratori u telekomunikacijama koji su aktivni u segmentu turizma, te Ruckus i AdriNet partneri koji su prikazali svoja iskustva u implementaciji Wi-Fi rješenja.

Glavna tematska okosnica konferencije bila je primjena Wi-Fi rješenja u turizmu. Sudionici su dobili detaljniji uvid o tome na koji način bi Wi-Fi infrastruktura trebala funkcionirati za potrebe hotelijera, ugostitelja, organizatora evenata i kongresnog turizma te kako planirati izgradnju infrastrukture i iskoristiti potencijale koje pružaju poticaji za ICT u turizmu i hotelijerstvu. Naglasak je bio stavljen na primjenu Wi-Fia, a predstavljeni su konkretni primjeri kako koristiti tehnologiju za povećanje zadovoljstva gostiju i poticanje dodatne potrošnje te kakve sve dodatne vrijednosti može osigurati kvalitetan Wi-Fi.

„Hoteli koji nemaju kvalitetan Wi-Fi gube ogroman novac. Gostima je pristup Internetu postao jedan od najvažnijih čimbenika pri odabiru hotela“, izjavio je u sklopu svog predavanja Darko Žvan, član Uprave AdriNeta.

Ruckus partnerska konferencija i tehnički workshop

Xclaim WirelessDrugi dio konferencijskog dana bio je tehničke prirode, a predstavljene su nove tehnologije u Ruckus Wireless portfoliu – novi 802.11ac Access Point uređaji, WLAN kontroleri, „Ruckus Unleashed“ samoorganizirajuća mreža u kojoj Access Point uređaji preuzimaju ulogu kontrolera, Wi-Fi rješenja za SMB segment – Xclaim by Ruckus Wireless, kompetitivne prednosti Xclaim tehnologije u praksi sa enterprise značajkama i besplatnim CloudManagerom brojnih mogućnosti.

Predstavili smo Ekahau rješenje za predikcijsko planiranje WLAN mreža, viziranje (site survey), spektralnu analizu i analizu 802.11 protokola. Ekahau alat idealan je za planiranje i optimizaciju Wi-Fi mreža s jasnim i preglednim kartama pokrivanja prostora i izvješćima jednostavnim za analizu. Metageek i Tamosoft alati vizualiziraju aktivnosti Wi-Fi mreža u svrhu identifikacije, predviđanja i prevencije potencijalnih problema. WLAN profesionalci prepoznaju se po alatima koje koriste – spektralni analizatori, rješenja za analizu 802.11 komunikacije, softver za predvidljivo planiranje mreža i razne mobilne aplikacije su alati bez kojih nije moguće ozbiljno pristupiti projektima i dizajnu WLAN mreža.

Vrijedne nagrade za goste i partnere

U sklopu nagradne igre gostima i partnerima su podijeljene brojne vrijedne nagrade koje su uključivale besplatnu Wi-Fi opremu odnosno Xclaim i Ruckus Wireless Access Point uređaje, Wi-Fi softverske alate za planiranje mreža i analizu protokola, tehničke treninge te poklon pakete AdriNeta.

WLAN mjerni alati

Ekahau novi AdriNet partner

Na konferenciji je i službeno objavljena vijest o novom partnerstvu tvrtke AdriNet. Prije par dana potpisan je ugovor s vodećim svjetskim proizvođačem softverskih alata za optimizaciju i planiranje Wi-Fi mreža, tvrtkom Ekahau. Ovom strateškom suradnjom AdriNet je proširio svoj portfolio i postao ovlašteni zastupnik tvrtke Ekahau za cijelo područje Adria regije.

Ekahau

Slike s Ruckus Adriatics konferencije