Tehnologije za škole budućnosti

with Nema komentara

U Zagrebu je 3. studenog 2015. održana stručna radionica za edukacijske ustanove „Tehnologije za škole budućnosti“ u organizaciji ovlaštenih partnera tvrtke Ruckus Wireless, tvrtki MICRO-LINK i HSM informatika, te tvrtke iStyle.

Na radionici je sudjelovalo 75 sudionika iz obrazovnih ustanova, ukupno predstavnika 45 osnovnih i srednjih škola, fakulteta i učilišta iz središnje Hrvatske.

Tehnologije za škole budućnosti

Stručnjaci za primjenu ICT tehnologija u edukaciji izložili su relevantne teme iz sfere tehnološkog opremanja za škole budućnosti te brojnih izazova u primjeni informacijsko komunikacijskih tehnologija u obrazovanju. Prikazani su i primjeri iz prakse i savjeti vezano uz alate za interaktivnu edukaciju i kreiranje digitalnih nastavnih sadržaja i metoda, edukaciju na daljinu i virtualne učionice, te mrežnu infrastrukturu za nesmetanu komunikaciju i prijenos podataka. Kvalitetna i učinkovita Wi-Fi mreža može znatno unaprijediti svakodnevnu nastavu, pri čemu je bitno osigurati kapacitet i pouzdano povezivanje za mnogobrojne mobilne uređaje, te voditi brigu o sigurnosti, privatnosti i zaštiti podataka.

Link:
http://www.microlink.hr/tehnologije-za-skole-buducnosti.aspx