Konferencija „Komunikacijska rješenja za profesionalni videonadzor“

with Nema komentara

4Konferencija „Komunikacijska rješenja za profesionalni videonadzor“ održana 15.03.2016. u hotelu Antunović okupila je 40-tak vodećih sistem integratora i projektanata sustava za videonadzor i sustava tehničke zaštite iz cijele regije.

Glavna tema konferencije bila je planiranje sustava videonadzora u dijelu koji se odnosi na komunikacijska rješenja. Sudionici su dobili detaljniji uvid o različitim aspektima projektiranja bežičnih komunikacijskih sustava za potrebe videonadzora i tehničke zaštite kao i konkretne informacije o tome na koje sve načine odabir odgovarajućeg komunikacijskog rješenja može utjecati na pouzdanost, sigurnost i kvalitetu cjelokupnog sustava. Posebna pažnja bila je posvećena aplikacijama koje uključuju mobilni video nadzor, kao i tehnološki zahtjevnijim aplikacijama gdje je potrebno osigurati visoku propusnost i raspoloživost veze te otpornost na loše vremenske uvjete.

Stručnjaci iz AdriNeta iznijeli su puno primjera iz prakse različitih bežičnih komunikacijskih rješenja za videonadzor koja primjenjuju integratori i korisnici širom svijeta te podijelili sa sudionicima brojna praktična iskustvima te savjete za implementaciju. Tijekom konferencije predstavljen je i Radwin JET 5000, novi PtMP bežični sustav inovativne Smart Beamforming tehnologije koji je pogodan za primjene u videonadzoru.

U sklopu nagradne igre gostima su podijeljene vrijedne nagrade koje su uključivale besplatne tehničke edukacije iz područja projektiranja i implementacije bežičnih komunikacijskih sustava te poklon pakete AdriNeta.

Konferenciju su organizirali vodeći proizvođač bežičnih komunikacijskih sustava u frekvencijskom pojasu ispod 6 GHz – tvrtka RADWIN i distributer inovativnih komunikacijskih tehnologija za Adria regiju – tvrtka AdriNet. Partner konferencije je bio tvrtka Uniplus d.o.o, distributer vodećeg svjetskog proizvođača opreme za mrežni video nadzor tvrtke AXIS Communications, koja je ujedno i tehnološki partner tvrtke RADWIN.

S obzirom na iskazan interes sudionika i rastući broj profesionalnih aplikacija vidonadzora, AdriNet planira ovu konferenciju pretvoriti u tradicionalno godišnje okupljanje za stručnjake i integratore iz sustava vidonadzora.

[embedplusvideo height=”367″ width=”600″ editlink=”http://bit.ly/1RpVapL” standard=”http://www.youtube.com/v/vayQejEU8hQ?fs=1″ vars=”ytid=vayQejEU8hQ&width=600&height=367&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4958″ /]

 

Linkovi za više informacija

www.adrinet.hr

 

Fotografije s Konferencije