Ruckus Wireless akvizirao Cloudpath Networks

with Nema komentara

Ruckus Wireless nedavno je objavio akviziciju privatne tvrtke Cloudpath Networks koja je razvila rješenje za sigurno povezivanje na Wi-Fi mreže. Cloudpath je pionir Wi-Fi industrije, a od 2006. godine i lider u sigurnosti Wi-Fi mreža baziranoj na certifikatima i automatiziranom pristupu te svake godine osiguravaju siguran pristup WLAN mreži milijunima mobilnih uređaja.  

Cloudpath rješenje je sada sastavni dio Ruckusove ponude i primjenljivo je za sva tržišta (uključujući javni sektor, poslovne korisnike, obrazovanje, turizam, maloprodaju, itd.). Cloudpath ima veliki ugled u obrazovnom segmentu osiguravajući učenicima i nastavnom osoblju siguran pristup mreži za brojne smartphone, tablet i druge prijenosne uređaje. IT konzumerizacija promijenila je tradicionalni pristup određenim mrežnim politikama. Cloudpath omogućuje jednostavan pristup koji otključava moć WPA2-Enterprise autentikacijskog rješenja za djelatnike, goste, korporativna i privatna računala te mobilne uređaje.

Ruckus Wireless akvizirao Cloudpath Networks

Mrežnim administratorima omogućuje jedinstvenu kontrolu kombinacijom najboljih tradicionalnih praksi, poput integracije Active Directory i Microsoft CA, uz dodatne moćne tehnike koje uključuju integraciju s eksternim resursima poput LinkedIn, Facebook i Google. Baziran na EAP-TLSu, Cloudpath proširuje standardiziranu sigurnost na osobne prijenosne uređaje na automatiziran način prilagođen ne-tehničkim osobama i bez potrebe za asistencijom IT osoblja.

Ruckus CloudPath posljednjih je pet godina osigurao povezivanje na mrežu na izuzetno siguran način milijunima osobnih prijenosnih uređaja korištenjem WPA2-Enterprise sigurnosnog mehanizma. Potrebama djelatnika koji koriste vlastite mobilne uređaje u poslovnom okruženju posvećena je posebna pažnja obzirom da predstavljaju sigurnosne rizike u BYOD okruženju. Cloudpath omogućuje WPA2-Enterprise bazirani pristup na bežičnu mrežu za djelatnike koji su autorizirani koristiti BYOD uređaje.

Ruckus Wireless akvizirao Cloudpath Networks