Ruckus Wireless predstavio rješenja za pametne gradove

with Nema komentara

Na konferenciji u organizaciji Veleposlanstva SAD-a, devet američkih kompanija (Ruckus, BigBelly, Fortinet, IBM, Microsoft, Motorola, Oracle, ParkJockey i Streetline) je predstavnicima hrvatskih gradova prezentiralo postojeća rješenja koje omogućuju realizaciju koncepta pametnog grada.

AdriNetov partner, tvrtka Ruckus Wireless, predstavila je portfolio pametnih rješenja baziranih na Wi-Fi tehnologiji za potrebe gradova i općina.

Pametni gradovi predstavljaju ideju održivog i cjelovitog grada s ciljem povećanja kvalitete života građana i njihovog odnosa prema okolini. Umrežena gradska infrastruktura te usluge usmjerene prema korisniku temelje se na upotrebi ICT tehnologija, pametnih mreža, internetskom povezivanju svih objekata (Internet of Things – IoT), inteligentnom transportnom sustavu, povećanju energetske učinkovitosti te smanjenju onečišćenja okoliša.

Imajući na umu brigu za okoliš, tvrtka Big Belly predstavila je istoimeni pametni sustav za otpad, koji u sebi ima ugrađenu prešu, solarne kolektore te signalizira u središnjicu kada je vrijeme za pražnjenje. Grad Dubrovnik prvi je korisnik takvih spremnika, a rezultati su već vidljivi jer se takvi spremnici umjesto 35 puta, prazne samo 3 puta tjedno.
Komunikacija između središnjice i spremnika omogućena je putem Ruckusovih Wi-Fi pristupnih točki, koje ujedno građanima mogu poslužiti za pristup Internetu.

“Američke kompanije predstavljene u ambasadi vodeće su u pametnim tehnologijama i iznimno su zainteresirane za hrvatsko tržište. Hrvatska ima visoku kvalitetu života i popularno je turističko odredište, a ovom konferencijom nadam se da ćemo doprinijeti boljoj povezanosti, upravljanju i kvaliteti života u gradovima”, istaknula je američka veleposlanica Julieta Valls Noyes.

Ruckus Wireless_Smart City_1   Ruckus Wireless_Smart City_2
Ruckus Wireless_Smart City_7   Ruckus Wireless_Smart City_3
Ruckus Wireless_Smart City_5   Ruckus Wireless_Smart City_6