Najava konferencije "WiFi4CITY - pametna rješenja za gradove"

with Nema komentara

Koji su trendovi u digitalnoj transformaciji gradova? Koja je uloga ICT-a i kvalitetne komunikacijske infrastrukture u razvoju pametnih rješenja za gradove? Koja je uloga WiFija u kreiranju usluga za građane i što je WiFi4EU?

Pitanja su na koje će se odgovoriti tijekom konferencije “WiFi4CITY – pametna rješenja za gradove” 11.04.2018. u Kraš Auditoriumu u Zagrebu.

Konferencija je namijenjena predstavnicima sadašnjih i budućih pametnih općina, gradova i županija te razvojnim agencijama i konzultantima aktivnim u segmentu razvoja projekata za pametne gradove.

U bogatom konferencijskom programu sudionicima će se predstaviti dobre prakse razvoja pametnih gradova baziranih na Wi-Fi rješenjima prikazane na stvarnim primjerima gradova iz Europe i svijeta. Predstavništvo njemačkog pametnog grada Monheima podijelit će svoje iskustvo uvođenja Wi-Fi infrastrukture koja je omogućila jedinstvenu platformu za razvoj pametnog grada. Stručnjaci će predstaviti rješenja za pametno upravljanje otpadom, pametnu rasvjetu i IoT aplikacije te uživo demonstranti integraciju pametnih rješenja za gradove. Sudionici će se imati priliku upoznati s mogućnosti financiranja investicija za razvoj pametnih gradova i dostupnih fondova te upoznati pojedinosti programa WiFi4EU namijenjenog sufinanciranju izgradnje Wi-Fi infrastrukture za JLS.

Više detalja o konferenciji i obrazac za prijavu potražite ovdje.

 

WiFi4CITY