Novi dobavljač AdriNeta: Siklu omogućava multi-gigabitnu bežičnu povezivost

with Nema komentara

Vodeći svjetski proizvođač radio linkova velikih kapaciteta u milimetarskom području, tvrtka Siklu, u siječnju je potpisala ugovor s tvrtkom AdriNet i tako osigurala distribuciju svojih rješenja za cijelu Adria regiju. Siklu tehnologija na tržište donosi pristupačne gigabitne linkove za širok spektar primjena.

Tvrtka AdriNet odabrana je za regionalnog distributera zbog velikog iskustva u distribuciji bežične komunikacijske opreme, jake mreže svojih lokalnih partnera i sistem integratora, te sposobnosti pružanja kvalitetne lokalne tehničke podrške svim svojim ugovornim partnerima u regiji.

Siklu linkovi rade u frekvencijskom spektru od 60 do 80 GHz (tzv. V Band i E Band) koji je praktički bez interferencija uz mogućnost vrlo velikih, optici sličnih kapaciteta prijenosa podataka. Uz navedeno, Siklu tehnologija donosi skalabilnost, multigigabitni kapacitet, pouzdanost. Ugradnja je jednostavna i brza uz besprijekorne i predvidljive performanse.

Partneri AdriNeta tako će imati priliku koristiti proizvode EtherHaul Hundred serije (točka-točka, 1 Gbps, max 1,5 km), Etherhaul Kilo serije (točka-točka, 10 Gbps, max 5,5 km) i Multihaul PtMP serije (točka-više točaka, 1,8 Gbps, do 300 m).

Navedene serije proizvoda primjenjuju se u projektima koji zahtijevaju ogroman kapacitet kakav je primjerice potreban za buduće pametne gradove, povezivanje 5G mreža mobilnih operatera, gigabitne kapacitete prema poslovnim korisnicima i slično.

Obzirom da se jednostavno i lako instaliraju na uličnu rasvjetu ili krovove, Siklu rješenja su idealna za Smart City projekte koji zahtijevaju dodatni kapacitet kao što su video nadzor, backhaul u svrhu postavljanja javne WiFi mreže na izdvojenim lokacijama ili implementaciju cjelovite gradske mreže koja je temeljna infrastrukturna okosnica za sve usluge pametnog grada.

Siklu