Ruckus Wi-Fi oprema zadovoljava sve tehničke zahtjeve programa WiFi4EU

with Nema komentara

Nakon što su 224 hrvatska grada i općine osvojili WiFi4EU vaučer kojim se osiguravaju sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za postavljanje Wi-Fi mreže na javim mjestima, gradovi i općine našli su se pred idućim izazovom – kako odabrati odgovarajuću Wi-Fi opremu.

Prilikom odabira Wi-Fi opreme potrebno je zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za Wi-Fi pristupne točke koji su propisani programom WiFi4EU kako bi se korisnicima mreže osiguralo visokokvalitetno korisničko iskustvo.

Vrhunska Ruckus Wi-Fi oprema zadovoljava sve propisane tehničke zahtjeve. Ruckus Wi-Fi pristupne točke podržavaju istodobnu uporabu oba frekvencijska pojasa (2,4 GHz i 5 GHz), podržavaju MIMO 2×2 tehnologiju, podržavaju standarde IEEE 802.1x, IEEE 802.11r, IEEE 802.11k i 802.11v, te su u skladu sa standardom IEEE 802.11ac Wave I. Ruckus Wi-Fi oprema može podržati najmanje 50 krajnjih korisnika istovremeno bez pada kvalitete usluge te omogućuje posebnu i centraliziranu jedinstvenu točku za upravljanje svim pristupnim točkama svake WiFi4EU mreže. Period potpore dulji je od pet godina za sve Ruckus Wi-Fi proizvode, a prosječno vrijeme između kvarova (MTBF) je pet godina.

Prednost vrhunske Ruckus WI-Fi opreme je i usklađenost s opcijom Hotspot 2.0 (programom certificiranja „Passpoint” udruženja Wi-Fi Alliance). Hotspot 2.0 omogućuje korisnicima jednostavnije i sigurnije povezivanje na javnu Wi-Fi mrežu, a ključno je za drugu fazu programa kako bi se omogućila funkcija roaminga među raznim lokalnim mrežama WiFi4EU.

 

Ruckus for WiFi4EU