Ruckus SpeedFlex alat za testiranje performansi bežičnih mreža

SpeedFlex je aplikacija koja služi za testiranje performansi bežičnih mreža. Ovaj alat ima mnogo funkcionalnosti, jednostavan je za korištenje i pruža mogućnost jednostavnog prikupljanja podataka o performansama Wi-Fi sustava. Može se koristiti za testiranje postojeće Wi-Fi mreže ili kao dodatni alat koji pomaže u planiranju nove mreže. Putem ove aplikacije moguće je mjeriti propusnost do SpeedFlex servera što može biti Ruckus ZoneFlex pristupna točka ili ZoneDirector kontroler.

 

ZoneDirector Remote Control

 

ZoneDirector Remote Control je aplikacija (alat) koja omogućuje nadzor i konfiguraciju udaljene Wi-Fi mreže putem vašeg iPad-a. Na ovaj način moguće je brzo i jednostavno vidjeti sve aktivne pristupne točke, asocirane klijente, preko kojih pristupnih točaka se šalje najviše prometa i koliko prometa se generira u cijeloj mreži. Na jednostavan način je moguće konfigurirati grafičke komponente tako da prikazuju samo informacije koje želite. Koristeći ZoneDirector Remote Control moguće je konfigurirati i pregledavati podatke o instaliranim Wi-Fi mrežama iz dlana vaše ruke. Nadzor u realnom vremenu vam omogućava da na iPadu-u pregledavate podatke o iskorištenoj memoriji ZoneDirector kontrolera, CPU cikluse i podatke poslanim i primljenim paketima.

 

Smart Wireless Installation and Provisioning Engine (SWIPE)

 

SWIPE  – aplikacija koji omogućava jednostavnu registraciju pristupnih točaka kojima se upravlja pomoću Ruckusovog SCG-a ili vSCG-a. dodavanje pristupnih točaka pomoću ove aplikacije se svodi na sekiranje barkoda pristupne točke, unošenje imena pristupne točke, slikanja instalirane pristupne točke i odabir konfiguracijskog profila (grupe) za tu pristupnu točku. Pristupna točka će se automatski spojiti na SCG i skinuti potrebnu konfiguraciju. Ruckus SWIPE ima i dodatnu funkciju da može testirati performanse instaliranih pristupnih točaka i spremiti podatke. Ruckus SWIPE aplikacija je besplatna što joj je dodatna prednost.