Metageek WLAN mjerni alati

Metageek tvrtka osnovana je 2005. godine i od tada na tržište plasira proizvode i programe koji služe za snimanje RF spektra. Neki od najznačajnijih proizvoda su Wi-Spy – USB spektralni analizator dizajniran specifično za rješavanje problema unutar Wi-Fi mreža, Eye Packet Analizator – aplikacija koja služi za optimiziranje postavki Wi-Fi mreže, Map & Plan – aplikacija koja služi za izračun pokrivanja pristupnih točaka te inSSIDer – aplikacija za snimanje RF spektra.

 

Rješenja

 

inSSIDer 4
inSSIDer 4

inSSIDer Office

Profesionalni Wi-Fi programski alat koji služi za nadzor performansi bežičnih mreža. U kombinaciji s Wi-Spy Mini spektralnim analizatorom čini rješenje koje omogućava identificiranje interferirajućih kanala, niske prijamne razine snage te detektiranje interferencije u pokretu. inSSIDer Office je prva aplikacija koja omogućava planiranje i otklanjanje problema kod bežičnih mreža na cjelokupnom rasponu kanala. Jedno od najvećih ograničenja za postizanje visokih brzina prijenosa podataka unutar Wi-Fi mreža je interferencija. inSSIDer Office pomaže kod izbjegavanja interferencija s drugim Wi-Fi mrežama, ali i interferencijama koje ne dolaze od Wi-Fi uređaja kao što su baby monitori, sigurnosne kamere, igraće konzole i drugi uređaji koje rade u 2.4 GHz frekvencijskom pojasu. inSSIDer Office osim toga omogućava prikazivanje obavijesti vezanih uz performanse mreže.

 

 

WiSpy DBx
WiSpy DBx

Wi-Spy

Korisnički USB spektralni analizator napravljen posebno za pronalaženje grešaka Wi-Fi mreža. Za razliku od većine Wi-Fi alata, Wi-Spy može mjeriti sve RF signale, a ne samo Wi-Fi promet. S Wi-Spy DBx spektralnim analizatorom mogu se mjeriti signali i na 5 GHz frekvencijskom pojasu koji ubrzano postaje zagušen poput 2,4 GHz frekvencijskog pojasa. Integrirajući podatke dobivene mjerenjem pomoću Wi-Spy spektralnog analizatora, Chanalyzer pruža uvid u kompletnu sliku Wi-Fi i ostalih bežičnih uređaja koji imaju utjecaj na bežične mreže, pružajući potrebne informacije za rješavanje poteškoća s kojima se suočavaju korisnici.

Chanalyzer prikazuje jačinu signala, RF aktivnost istokanalnih mreža kao i mreže za koje postoji preklapanje kanala. 

 

 

Eye Packet Analysis
Eye Packet Analysis

Eye P.A.

Omogućava brzo pregledavanje 802.11 mreže i stručne savjete za pomoć u optimizaciji Wi-Fi mreže. Koristi inovativnu vizualizaciju koja prikazuje uređaj koji koristi najviše vremena u pristupu kanalu, te uređaj koji koristi manje brzine prijenosa podataka zbog 802.11b standarda i mnoge druge uvide koji omogućuju optimizaciju Wi-Fi mreže.

Eye P.A. + AirPcap pomažu pri optimizaciji propusnosti i kapaciteta mreže, u identifikaciji uređaja koji koriste niske brzine prijenosa te mjerenju retransmisije unutar WLAN mreže.

 

 

http://www.metageek.net