Siklu-logo

Tvrtka Siklu začetnik je razvoja radijskih komunikacijskih rješenja u milimetarskom području i jedna od vodećih razvojnih kompanija na tržištu za radijske sustave u V i E frekvencijskom području koja svojim djelovanjem pokriva tri ključna područja:

  • GTTH rješenja (Gigabit-to-the-Home)
  • širokopojasni poslovni sustavi
  • rješenja za pametne gradove

Tvrtka Siklu isporučuje radijska rješenja za više-gigabitnu bežičnu povezivost visoke pouzdanosti za urbana, prigradska i ruralna područja. Siklu radijski sustavi rade u frekvencijskim područjima 60 GHz i 70/80 GHz te zahvaljujući uskom radijskom snopu praktički nemaju problema s interferencijama. Zbog širokog raspoloživog frekvencijskog područja mogući su široki kanali koji omogućuju jako velike kapacitete prijenosa (10 Gbps).

Obzirom da se lako instaliraju na uličnu rasvjetu ili krovove, Siklu rješenja idealna su za primjenu u Smart City projektima koji zahtijevaju dodatni kapacitet kao što su video nadzor, backhaul u svrhu postavljanja javne WiFi mreže na izdvojenim lokacijama ili implementaciju cjelovite gradske mreže koja je temeljna infrastrukturna okosnica za sve usluge pametnog grada.

Siklu nudi široki izbor proizvoda u milimetarskom valnom području. Proizvodi u 60 GHz (V Band) i 70/80 GHz (E Band) području pružaju rješenja za konfiguracije točka-više točaka (eng. PtMP) i točka-točka (eng. PTP) što omogućava ponudu cjelovite multifunkcionalne bežične mreže.

 

EtherHaul™ Hundred Series

EtherHaul™ Hundred Series jedan je od najmanjih radijskih sustava na tržištu, radi u frekvencijskom području 60GHz i 70GHz i omogućava kapacitete do 1Gbit/s na udaljenostima do 2,6 km.

Hundred serija proizvoda primarno je namijenjena za instalaciju direktno na stupove javne rasvjete ili u sklopu neke opreme na javnim površinama (eng. „street furniture“). Zbog toga ima izuzetno male dimenzije i težinu te je jednostavna za instalaciju.

EtherHaulTM Hundred Series je Layer-2 sustav s ugrađenim Ethernet switchem, QoS mehanizmom, tri 1000 Base-T porta te dva PoE porta za jednostavnije napajanje dodatnih uređaja (npr. više radijskih jedinica, video kamere, itd.).

Linija proizvoda EH-500/EH-700 omogućava kapacitete do 200Mbit/s, dok linija EH-600/EH-710 omogućava kapacitet do 1Gbit/s.

 

EtherHaul™ Kilo Series

Kilo serija proizvoda je najraširenija linija proizvoda na svijetu u frekvencijskom području 70/80 GHz. Siklu je prvi na tržištu ponudio ovakav napredni radijski sustav koji omogućava gigabitne kapacitete na udaljenostima od nekoliko kilometara.

Sustav je dizajniran za vanjsku primjenu uz IP67 zaštitu. Ova serija proizvoda se obično koristi za instalaciju na krovove zgrada ili stupove, a ujedno omogućava korisniku da koristi vanjske antene većeg dobitka kako bi se omogućila veza na veće udaljenosti.

EtherHaul™ Kilo Series može postići dupleksni kapacitet prijenosa od 700 Mbit/s (EH-1200TX), pa sve do 10 Gbit/s (FDD EH-8010) na udaljenostima do 6,9 km.

 

MultiHaul™ PtMP Series

MultiHaul™ serija proizvoda namjenjena je za realizaciju komunikacije točka – više točaka (PtMP) u nelicenciranom frekvencijskom području od 60 GHz (V-Band) te omogućava gigabitne prijenosne kapacitete.

Radijski signali jako uskog snopa omogućavaju rad u sigurnom i pouzdanom okruženju, praktično bez interferencija. Sigurnost mreže omogućava AES enkripcija podataka zajedno s izolacijom porta na terminalima i korištenjem 802.1x protokola.

Ovakav sustav sastoji se od bazne jedinice s integriranom antenom sa sektorskim pokrivanjem od 90° i do 8 krajnjih jedinica po svakoj baznoj jedinici, pri čemu je kapacitet sektora 2.3 Gbps prema krajnjim jedinicama.

MultiHaul serija podržava dinamičko podešavanje kapaciteta slanja i primanja podataka kako bi se prilagodio potrebama korisničkog prometa. Integrirana tehnologija formiranja snopa omogućava instalaciju baznih i krajnjih jedinica bez potrebe za usmjeravanjem antena na udaljenostima do 400 metara. Integrirani PoE preklopnik podržava daljinski nadzor i upravljanje.

 

SmartHaul™ Network Software Tools

Kako bi se omogućilo lakše i jednostavnije upravljanje složenim bežičnim mrežama te automatski dizajn mreže na temelju korisničkih potreba, Siklu nudi niz programskih alata koji uključuju:

  1. Wireless Network Design Engine (WiNDE)
  2. Link Budget Calculator
  3. Financial Analysis Calculator
  4. Element Management System (EMS)

Wireless Network Design Engine namijenjen je za jednostavnije dizajniranje mreža u milimetarskom frekvencijskom području. Na temelju lokacija koje se povezuju u mrežu, a koje se zadaju kao ulazne vrijednosti aplikacije, te faktora cijene i performansi mreže, aplikacija automatski nudi najpovoljnija i najpraktičnija rješenja za realizaciju mreže. Aplikacija također nudi i izračun cijena predložene opreme, kao i konfiguracijske datoteke kako bi realna mreža radila u skladu s proračunima iz aplikacije.

Link Budget Calculator je vrlo precizni mrežni alat baziran na Cloud rješenju koji pomaže u predviđanju osobina predloženog linka prije instalacije. Ovaj alat omogućava sistem integratorima pronalaženje najpovoljnijeg omjera raspoloživosti i udaljenosti linka, procjenu kapaciteta, odabir najpogodnije antene, generiranje SLA dokumenata za korisnike i slično.

Financial Analysis Calculator omogućava vrlo precizne izračune vremena potrebnog za povrat investicije (ROI) kroz ključne varijable poput mjesečne cijene, cijene opreme, procijenjenog prihoda i slično.

Element Management System je alat koji je namijenjen za konfiguraciju, nadzor i administriranje mreža kao i otklanjanje problema istih. Neke od ključnih mogućnosti alata su uvid u status mreže, uporabu spektra, status uređaja i konfiguraciju istih, administriranje korisničkih računa, upravljanje domenama, nadogradnja programskih paketa i slično.

www.siklu.com