purple_logoPurple
 je dio grupacije kojoj je krovna tvrtka So Purple Group Ltd. Grupa je nastala nakon što se pet renomiranih tvrtki ujedinilo 2012. godine. Glavna značajka poslovne filozofije grupacije So Purple Group Ltd je želja za pojednostavljenjem korištenja napredne tehnologije i pružanje inovativnih rješenja krajnjim korisnicima. Tvrtka ima eksponencijalni rast, a uredi grupacije se nalaze kod Manchestera, dok servise i proizvode tvrtka nudi globalno.

Purple Wi-Fi je softver koji omogućava prikupljanje podataka kako bi se ciljano oglašavali proizvodi kupcima u odnosu na njihovu lokaciju, pratili njihovo kretanja i slično. Osim za potrebe oglašavanja, softver je moguće koristiti i za prikupljanje podataka o korisnicima koji se spajaju na Internet putem Wi-Fi mreže kao i za oglašavanje na društvenim mrežama. Bazira se na tehnologiji u oblaku te je kompatibilan s postojećom mrežom i vezom prema Internetu. Purple Wi-Fi koristi jednostavni postupak za logiranje, siguran je i ima mogućnost filtriranja sadržaja.

Koristeći Purple portal moguće je pristupiti brojnim informacijama prikupljenim putem Purple Wi-Fi aplikacije. Analitička platforma pruža pristup informacijama u stvarnom vremenu, a moguće je prikupiti podatke poput starosti, spol, vrijeme korištenja Interneta te brojne druge podatke o korisnicima. Imajući sve navedene informacije moguće je razviti bolje prodajne i marketinške ponude, ciljano za ljude koji dolaze u prostore pokrivene Wi-Fi signalom.

http://purple.ai/