Eye P.A. omogućava brzo pregledavanje 802.11 mreže i stručne savjete za pomoć u optimizaciji Wi-Fi mreže. Koristi inovativnu vizualizaciju koja prikazuje koji uređaj koristi najviše vremena u pristupu kanalu, koji uređaj koristi manje brzine prijenosa podataka zbog 802.11b standarda i mnoge druge uvide koji omogućuju optimizaciju Wi-Fi mreže.

Eye P.A. + AirPcap pomažu pri optimizaciji propusnosti i kapaciteta mreže, u identifikaciji uređaja koji koriste niske brzine prijenosa te mjerenju retransmisije unutar WLAN mreže.

Analiza paketa podrazumijeva sortiranje tisuća linija teksta i pogađanje razloga zbog kojeg se javlja određeni problem. Kao alternativa pregledavanju na tisuće tablica, Eye P.A. obavlja sav posao umjesto vas brzo i moćno filtrirajući pakete onako kako vi želite. Eye P.A. koristi višeslojne interaktivne dijagrame koji se nazivaju „treepies“. „Treepies“ grafički prikazuju cjelokupnu iskoristivost za ukupno vrijeme pristupa, sve pakete i bajte unutar .pcap datoteke. Razumijevanje toka Wi-Fi prometa jednostavno je poput čitanja dijagrama. 

U Eye P.A. Packets izborniku ćete naći tablice koje sortiraju paketski promet u trenutku u kojem je ulovljen (snimljen). Uvidom u podatke o razini prijemnog signala (RSSI), brzinu prijenosa podataka i druge specifične detalje paketa, moći ćete bolje razumjeti probleme unutar WLAN mreža.  Na isti način kao i s treepiesima, tablica koja sadrži informacije o paketima će se osvježavati prikazujući odabrane filtere i vremenske razmake koji su odabrani. Moguće je i prilagoditi stupce da prikazuju samo one podatke koji vas interesiraju.

Tipične aplikacije ovog sustava:

  • Optimizacija propusnosti i kapaciteta unutar mreže
  • Identifikacija uređaja koji ne podržavaju veće brzine prijenosa