SATELLINE-3AS VHFSATELLINE-3AS VHF

SATELLINE-3AS VHF je half-duplex VHF radio modem koji radi na frekventnim opsezima od 135 – 174 MHz ili 218 – 238 MHz. Razmaci između kanala mogu biti od 12.5 i 25 kHz s over-the-air brzinama prijenosa od 9600 bps ili 19200 bps.
Posebna prednost VHF frekventnog opsega je veća pokrivenost. S istom odašiljačkom snagom i istim pojačanjem antene VHF ostvaruje domete za 30 do 50 % više od onih s ekvivalentnim UHF radio modemom.
Ovaj radio modem je kompatibilan s najkorištenijim serijskim sučeljima RS-232, RS-485 i RS-422. SATELLINE-3AS(d) VHF s 5 W odašiljačkom snagom i hladnjakom je prikladan izbor za kontinuirane transmisije (u slučajevima da je radni ciklus iznad 20%). Za rješenja upravljanja pokretnim flotama upotreba VHF frekvencija znatno smanjuje slabljenje signala.
Proizvod je dostupan s i bez zaslona te s i bez hladnjaka.

SATELLINE-3ASd VHF je opremljen LCD zaslonom koji omogućuje jednostavno programiranje modema.

SATELLINE-3AS(d) VHF mreža se sastoji od daljinski prilagodljivih radio modema koji se kontroliraju kroz glavnu stanicu SATEL NMS (Network Management System) softverom. SATEL NMS pruža moćan grafički alat za dizajniranje i nadgledanje radijske mreže.
NMS radio modemi nadgledaju stanje radijskih veza, konkretno: snagu signala (RSSI), naponsku razinu strujnog izvora i unutrašnju temperaturu modema. Informacija se prosljeđuje softveru, gdje je snimljena i prikazana u zapisniku podataka. Uz pomoć grafičkog zaslona korisnik je u stanju konfigurirati, dodati ili brisati radio modeme i linkove ponavljača bez upotrebe terminala.

Ostale prednosti NMS-a:

  • Povećana pouzdanost kroz naprednu indikaciju očekivanih grešaka i ispada
  • Smanjena cijena konfiguracije i održavanja kroz daljinsku konfiguraciju
  • Fleksibilnost pri adaptaciji korisničkim protokolima i upotrebama

Dostupni modeli:

  • SATELLINE-3AS VHF (YM5000) bez zaslona i hladnjaka
  • SATELLINE-3ASd VHF (YM5010) sa zaslonom, bez hladnjaka
  • SATELLINE-3AS VHF C (YM5020) bez zaslona, s hladnjakom
  • SATELLINE-3ASd VHF C (YM5030) sa zaslonom i hladnjakom