Ekahau AI Pro – alat za brzo planiranje i analizu Wi-Fi mreža

08.06.2022.

Novi softverski alat Ekahau AI Pro služi za planiranje, analizu, optimizaciju i rješavanje problema Wi-Fi mreža na 2,4 GHz, 5 GHz i 6 GHz u jedinstvenom i izvrsno organiziranom radnom okruženju. 

Za dizajn Wi-Fi mreže AI Pro koristi prednosti potpuno novog sustava umjetne inteligencije kako bi automatizirao tisuće iteracija dizajna i planiranja pokrivanja Wi-Fi mreže uzimajući u obzir na specifičnosti prostora, poput konfiguracije prostora i građevinskih materijala, kako bi se što realnije predvidjela propagacija radijskog signala. Dizajn se prilagođava u više iteracija i optimizira položaj pristupnih točaka i konfiguracije kanala, sve dok Wi-Fi mreža ne dosegne točku u kojoj se ne mogu postići dodatna poboljšanja performansi, 

Ekahau AI Pro testira daleko više lokacija pristupnih točaka i mnogo više konfiguracija nego što bi to bilo moguće samo ručnom manipulacijom, što je uistinu izvanredna evolucija u projektiranju Wi-Fi mreža.

Ovaj alat štedi vrijeme projektiranja i inegracije kreiranjem savršenog mrežnog dizajna koji balansira primarnu i sekundarnu pokrivenost sukladno konkretnim potrebama korisnika za kapacitetom, a minimizira preklapanje kanala. Može se koristiti dizajn generiran isključivo umjetnom inteligencijom, ili se inicijalni dizajn može nastaviti dodatno prilagođavati kako bi odgovarao specifičnim potrebama za svakog klijenta.

Novi planer kanala

Paralelno uz AI Auto-Planner, novi Channel Planner određuje apsolutno najbolju konfiguraciju kanala za Wi-Fi mrežu s algoritmom za automatsku optimizaciju kanala. Algoritam koristi stvarne uzorke signala instaliranih  pristupnih točaka (AP-ova) kako bi se smanjile smetnje kanala u sva tri pojasa: 2,4 GHz, 5 GHz i 6 GHz.

Novi mrežni simulator

Ova nova funkcionalnost omogućuje jednostavnije modeliranje. Planer kanala se može koristiti za trenutna poboljšanja Wi-Fi mreže ili se može pokrenuti funkcionalnost „rip-and-replace“ za simulaciju scenarija kako bi ista mreža funkcionirala s različitim modelima pristupnih točki. 

Nova automatska kalibracija prigušenja zida

Točnost radio planiranja može se dodatno poboljšati funkcionalnošću automatske kalibracije prigušanja zidova, što pruža koristan alat za   eliminiranje skrivenih anomalija . Izmjereni podaci s Ekahau Sidekick uređaja koriste se za preporuku promjene za bolje i točnije planiranje mreže.

Brza mreža na 6 GHz

Uz pomoć ovog softverskog rješenja planeri i projektanti mogu sada puno lakše, brže i preciznije dizajnirati optimalnu i nevjerojatno brzu mrežu na 6 GHz s vrhunskim bežičnim pristupnim točkama.
Tagovi:
vrh stranice