Intervju Kerlinka u časopisu Zaštita

23.10.2019.

U novom broju časopisa Zaštita objavljen je intervju s Vincentom Blanchardom, prodajnim menadžerom tvrtke Kerlink za EMEA tržište. U intervjuu Vincent Blanchard je iznio zanimljive informacije o LoRaWAN-u kao ključnoj tehnologiji za povezivost budućnosti, mogućnostima geolociranja putem LoRaWAN mreže i još mnogo toga. Obzirom da je tvrtka Kerlink je svjetski lider specijaliziran za IoT rješenja temeljena na mrežnoj infrastrukturi LoRaWAN te suosnivač i član uprave LoRa Alliance, izneseno više informacija o samom LoRa Aliance-u te njihovim beneficijama i smjeru u kojem se kreću u budućnosti. Poseban fokus stavljen je na inovativnost, pouzdanost, skalabilnost i energetsku učinkovitost pri realizaciji željenih IoT rješenja.

Posvećenost istraživanju i razvoju dio je Kerlinkove DNK i pomogla je da tvrtka postane svjetski lider u tehničkoj ekspertizi i LoRaWAN opremi visokih performansi. Na taj se način Kerlink obvezao svojimklijentima pružiti inovativna, pouzdana, skalabilna i energetski učinkovita IoT rješenja. Neki od nedavnih primjera su Kerlink Wanesy Geolocation i iStation. iStation kao najnoviji član WirnetTM obitelji, osigurava 4G backhaul povezivanje, udovoljava zahtjevima za brzom i jednostavnom implementacijom i upravljanjem vanjske LoRaWAN IoT mreže. Kroz članak istaknuta je tema razvoja pametnih gradova korištenjem IoT tehnologije. Činjenica je da mnogi pametni gradovi planiraju koristiti LoRaWAN kao najprikladniju IoT tehnologiju za svoju temeljnu komunikacijsku infrastrukturu, odnosno koristiti je kao bazu koja će integrirati nadzor i upravljanje gospodarenjem otpadom, nadzor kvalitete zraka, upravljanje sustavom javne rasvjete sve do praćenja prometa i ostalih funkcionalnosti koje će optimizirati gradski život.

Trenutno se LoRaWAN tehnologija u Hrvatskoj i regiji najčešće implementira kod integracije pametnog upravljanja javnom rasvjetom i prilikom upravljanja parkirnim mjestima, a postoje planovi za proširenje i integraciju ostalih pametnih gradskih usluga na istu platformu korištenjem već implementirane IoT komunikacijske strukture. Isto tako ne smijemo zaboraviti vrlo zanimljivu primjenu LoRaWAN tehnologije u Adria regiji, a to je pametno mjerenje tj. IoT rješenja za daljinsko očitavanje brojila plina, vode i električne energije. Gospodin Blanchard za kraj je zaključio kako energetska učinkovitost, operativna učinkovitost, korisnička usluga, ušteda troškova i prednosti sigurnosti, između ostalog, pokazuju što mreže mogu donijeti tvrtkama i javnim poduzećima širom svijeta. To je jedan od razloga što je LoRaWAN postala standard za niskoenergetsko umrežavanje velikih područja te će samo razvijati svoju snagu u budućnosti.

Više na: Kerlink_Zaštita_br. 8-2019

Tagovi:
vrh stranice