Novi senzori Enless Wireless za više opcija u IoT automatici

25.05.2023.

Enless Wireless nedavno je svoj program LoRa senzora upotpunio s dva nova uređaja - TX Modbus master odašiljač i TX-IO aktuator koji će omogućiti više različitih opcija za implementacije u automatici sustava modernih pametnih zgrada.

Modbus master transmiter omogućava dvosmjernu komunikaciju s bilo kojim tipom Modbus klijentskog uređaja (poput brojila električne energije, klimatizacijske jedinice, itd.) i to prema ukupno 60 Modbus registara distribuiranih na maksimalno 10 Modbus klijentskih uređaja.

Očitavanja registara lako se može podesiti putem konfiguracijskog servera na Modbus masteru.

Novi TX-IO aktuator dolazi opremljen s dva ulaza sa suhim kontaktima i 4 relejna izlaza, te je namijenjen za daljinsku kontrolu opreme poput ventila, ventilatora, kompresora, pumpi i sličnih.

Moguće je odabrati između tri različita načina rada (remote control, local control, device to device) ovisno o potrebama klijenta, a podešavanje se vrši izravno na serveru ugrađenom u sam uređaj.

Oba uređaja rade u vlastitom Enless LoRa modu rada, čime je eliminirana potreba izgradnje LoRaWAN mreže i ponavljajućih troškova za razne licence.

vrh stranice