IoT Forum 2022

19.10.2022.
10:00
Zagreb, HUB385, Petračićeva 4

Zadovoljstvo nam je najaviti sudjelovanje tvrtki Kerlink i AdriNet na IoT Forumu koji će se održati 19. listopada 2022. u prostoru HUB385, na adresi Petračićeva 4, Zagreb.

IoT Forum je specijalizirana konferencija namijenjena promociji IoT (Internet of Things) tehnologija i inovativnih rješenja koja se baziraju na primjeni ove tehnologije, te je jedinstvena konferencija ovakve vrste u regiji.

Tvrtka Kerlink jedan je od sponzora ovogodišnjeg IoT Foruma, u svojstvu vodećeg svjetskog pružatelja IoT infrastrukture i usluga baziranih na LoRaWAN tehnologiji, a AdriNet je distributer Kerlinka za cijelu Adria regiju.

Pametna rješenja temeljena IoT tehnologijama imaju nezamislivo velik potencijal primjene i čine temelj za digitalizaciju poslovanja u svim djelatnostima.

Konkretna rješenja koja se već u praksi uspješno primjenjuju širom svijeta biti će predstavljena na izložbenom prostoru Kerlinka i AdriNeta u sklopu ovogodišnjeg IoT Foruma.

S obzirom na to da je vrlo širok portfelj raspoložive IoT opreme renomiranih svjetskih proizvođača i ekspertizu u primjeni, posjetitelji će moći uživo steći uvid u IoT senzore i infrastrukturnu opremu te saznati više o cjelovitim IoT end-to-end rješenjima za različite industrije.

Koje su ključne primjene IoT tehnologija?

Smart City / Komunalna poduzeća

  • Smart Metering – daljinsko očitanje potrošnje energenata i upravljanje energetskom učinkovitošću
  • upravljanje javnom rasvjetom, pametno parkiranje, pametno upravljanje odvozom otpada, nadzor gradske infrastrukture, praćenje okolišnih parametara i ambijentalnih uvjeta u javnim prostorima, itd.

Industrija 4.0 / Energetika

  • digitalizacija i optimizacija proizvodnih procesa, kontrola kvalitete i troškova u proizvodnom lancu, povećanje sigurnosti radnika, optimizacija logistike i transporta
  • prediktivno održavanje strojeva, detekcija opasnosti i alarmiranje, praćenje razine popunjenosti spremnika i protoka u cijevima (plinovi, tekućine,...), detekcija curenja
  • upravljanje energetskom efikasnošću
  • pozicioniranje osoba i objekata u unutarnjim i vanjskim prostorima

Hotelijerstvo i turizam

  • optimizacija potrošnje energenata, povećanje efikasnosti i kvalitete usluge

Transport

  • praćenje ključnih parametara i povećanje sigurnosti

Poljoprivreda

  • digitalizacija putem udaljenog prikupljanja podataka i upravljanja procesima Više o konferenciji, sponzorima i programu možete saznati ovdje.

Više o konferenciji, sponzorima i programu možete saznati ovdje.

vrh stranice