AdriNet i Actility potpisali strateško partnerstvo za poticanje razvoja IoT-a u Adria regiji

19.10.2023.

AdriNet d.o.o., vodeći distributer naprednih komunikacijskih tehnologija u Adria regiji, s oduševljenjem najavljuje partnerstvo s tvrtkom Actility, globalnim liderom u IoT LPWAN tehnologijama. Ova suradnja ima za cilj poboljšati implementaciju IoT rješenja diljem Adria regije, koristeći renomiranu mrežnu platformu Actilityja.

Tvrtka AdriNet, osnovana 2015. godine, izgradila je nišu u distribuciji visokokvalitetnih bežičnih komunikacijskih rješenja u zemljama regije koja uključuje: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Rumunjsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

AdriNet se bavi segmentima tržišta kao što su pametno mjerenje, pametni gradovi, pametna industrija, pametna energija, pametni transport i logistika te pametne zgrade. S jakim naglaskom na inovacijama, kvaliteti i snažnoj partnerskoj mreži, AdriNet je predvodnik u isporuci vrhunskih komunikacijskih rješenja svjetski priznatih proizvođača.

Actility je, s druge strane, poznat po svojoj ThingPark platformi za upravljanje LoRaWAN® IoT povezivošću . Ova platforma omogućuje korisnicima učinkovito upravljanje LoRaWAN® krajnjim uređajima i pristupnicima (gateways), nadzor mrežnih operacija i kontrolu protoka podataka, olakšavajući brzu implementaciju velikih IoT projekata. Tvrtka Abeeway, podružnica Actilityja, nudi paletu uređaja za praćenje i pozicioniranje koji se besprijekorno integriraju s različitim tehnologijama, poboljšavajući mogućnosti praćenja u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Ovo partnerstvo savršeno je usklađeno sa strateškom vizijom AdriNeta o uvođenju inovativnih tehnologija renomiranih dobavljača na tržište. Integracijom Actilityjevih rješenja, AdriNet sada može svojim partnerima pružiti sveobuhvatnu ponudu IoT komponenti, podržan Actilityjevom globalnom ekspertizom i uspješnim implementacijama IoT rješenja.

Za tržište Adria regije ova suradnja predstavlja značajan iskorak. Postojeći partneri i integratori IoT sustava imat će veliku korist od ovog partnerstva, kao rezultat udruženih snaga i kvaliteta Actilityja i AdriNeta. Uz Actilityjev golemi ekosustav rješenja i tehnoloških partnera, AdriNet je spreman ostvariti značajan utjecaj u IoT domeni, stvarajući nova IoT pametna rješenja zajedno sa svojim partnerima.

 

 "Čak i prije ove objave, imali smo privilegiju surađivati s timom Actilityja na raznim projektima. Njihova iznimna tržišna ekspertiza , nepokolebljiva predanost i dosljedna podrška ostavili su trajan utisak na nas. Slijedom tog iskustva,  naša odluka da postanemo službeni Actility partner bio je logičan i jednostavan odabir, koji nas veseli. Uvjereni smo da će ovo partnerstvo otvoriti novu eru inovacija i rasta za obje naše tvrtke."

Ivana Janković Šafarić, direktorica AdriNeta

 

 

"Neizmjerno smo ponosni i uzbuđeni zbog našeg partnerstva s AdriNetom. Njihova reputacija izvrsnosti u Adriatic regiji dobro je poznata i vjerujemo da zajedno možemo pridonijeti rastu primjene IoT rješenja na ovim prostorima. Ova suradnja nije samo posao, radi se o zajedničkim vrijednostima, međusobnom poštovanju i zajedničkoj viziji povezane budućnosti."

Nicolas Jordan, COO u Actilityju

 

O Actilityju

 
Actility je svjetski predvodnik u mrežama velikog područja pokrivanja i male snage odašiljanja (LPWAN)  te rješenjima za povezivost za Internet stvari (IoT). Actility pruža ThingPark™ platformu i mrežnu tehnologiju za implementaciju, upravljanje i održavanje javnih i privatnih bežičnih IoT mreža unutar objedinjene, skalabilne i svestrane mrežne infrastrukture. Velika većina pružatelja LoRaWAN usluga u više od 50 zemalja i stotine poduzeća koriste ThingPark™ diljem svijeta. Preko svoje podružnice Abeeway, Actility također nudi patentirana rješenja za praćenje korištenjem ultra male snage. ThingPark Market nudi najveći izbor interoperabilnih IoT pristupnika, uređaja i aplikacija s ciljem da se pojednostavi i ubrza implementacija brojnih primjena IoT rješenja za različite segmente tržišta.

O AdriNetu

 
AdriNet je tvrtka specijalizirana za distribuciju s dodanom vrijednošću naprednih komunikacijskih tehnologija diljem Adria regije. Zastupajući i distribuirajući komunikacijska rješenja vodećih svjetskih proizvođača, AdriNet svojim partnerima nudi najbolja rješenja dostupna na tržištu i kompletnu uslugu. Osnovan 2015. godine kao „spin off“ u grupi tvrtki specijaliziranih za radiokomunikacije, AdriNet je prepoznat na tržištu distribucije visokokvalitetnih bežičnih komunikacijskih rješenja. IoT tehnologije predstavljaju vrlo važan dio AdriNet portfelja, posebice u smislu tržišnog potencijala za razvoj LPWAN-a, kao najbrže rastuće IoT komunikacijske tehnologije.
vrh stranice